In dit pand wonen tien cliënten, geplaatst door Cimot al jaren zonder problemen, maar de gemeente steekt nu een stokje voor de bewoning van het pand.
Volledig scherm
PREMIUM
In dit pand wonen tien cliënten, geplaatst door Cimot al jaren zonder problemen, maar de gemeente steekt nu een stokje voor de bewoning van het pand. © Annina Romita

Kwetsbare Enschedeërs komen op straat te staan

ENSCHEDE - Edwin Mulder dreigt door toedoen van de gemeente de (woon)bestemming op zijn pand kwijt te raken. De Enschedeër mag ineens studio’s aan de Hendrik ter Kuilestraat niet meer verhuren.

In zijn pand dat hij verhuurt aan stichting Azibo, wonen nu cliënten die via het Cimot, de centrale toegang tot maatschappelijke opvang en beschermd wonen in Twente, zijn geplaatst. Het Cimot is in het leven geroepen door de gemeenten Enschede en Almelo. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.