Volledig scherm
Op Dinopark Twente Airport mogen de jonge bezoekers ook een babydinosaurus aaien. © Robin Hilberink

Laatste weekend Dinopark Twente: drukte tussen de reuzen

ENSCHEDE - Het laatste weekend van Dinopark Twente Airport trekt veel bezoekers naar het terrein van de luchthaven in Enschede. Zij hebben zaterdag en zondag voor het laatst de kans om tientallen prehistorische reuzen te bekijken.

Ruim vijftig dinosaurussen staan op ware grote opgesteld op het terrein. Ze bewegen, maken geluid, maar bijten natuurlijk niet. Twee weken geleden stond de teller voor Dinopark Twente Airport al op ruim 20.000 bezoekers, dus organisator Tim Lammers hoopt zondagavond met een mooi bezoekersaantal te kunnen besluiten. „Het is geweldig om te zien hoeveel mensen er zijn geweest en nog steeds komen. Dinosaurussen spreken meerdere generaties aan. Vaders en moeders die ze kennen van Jurassic Park, en hun kinderen die de dino's nu cool vinden.”

Mysterie

Voor kinderen zijn er op het terrein twee speurtochten uitgezet. Worden ze voltooid, dan krijgen de jonge dinospeurders niet alleen een diploma maar ook toegang tot de bunker van Dokter Mirando. Wat daarin gebeurt, blijft nog even geheim. „Dat moet je zelf komen zien", zegt Lammers.

Dinopark Twente Airport opent zondag om 12.00 uur voor het laatst de poorten. Om 20.00 uur is het evenement ten einde. Wat er daarna met de dino's gebeurt is nog niet duidelijk. „Wij hebben ze gehuurd, dus ze gaan terug naar de eigenaar die er eerder zelf ook al mee exposeerde. Dat wordt nog wel een paar dagen sjouwen met dino's. Waar ze hierna te zien zijn weet ik niet.”