Volledig scherm
PREMIUM
Na tien jaar strijd tegen tumoren, staakt Landy de strijd. Ze sterft in de armen van haar geliefde Coby. © Han ter Beek

Leven als een judowedstrijd: Landy Hofte uit Enschede (1957-2019)

In HerinneringDe jonge Landy Hofte is een judotalent. Als door een zeldzaam, erfelijk syndroom telkens tumoren ontstaan die haar neerhalen gaat ze het gevecht vol aan. Uiteindelijk klopt ze af.

Het Lutterzand, met de bekende knik in de Dinkel, wordt haar ‘aula’. In mul zand onder dennenbomen is een partytent met doorzichtig dak opgezet. De avondzon beschijnt de rieten kist met haar lichaam in een lijkwade. In dit natuurgebied bij De Lutte hebben Landy en Coby vaak gewandeld. ,,Toen we elkaar net kenden en onze liefde opbloeide’’, zegt haar vrouw. Ze zijn dik 34 jaar samen. Coby heeft Landy die telkens wordt ‘gevloerd’ maar opkrabbelt bijgestaan. Als talentvol judoka van weleer.

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?