Volledig scherm
PREMIUM
© Lenneke Lingmont

LTO noemt D66-plan voor halveren veestapel ‘bizar’

ENSCHEDE - Het halveren van de veestapel lost het stikstofprobleem volgens LTO niet op. De landbouworganisatie noemt het D66-plan ‘bizar’.

Een proefballonnetje dat feitelijk onjuist is en geen recht doet aan de complexiteit van het probleem. Zo beoordeelt LTO Noord het plan van D66 om de Nederlandse veestapel te halveren. Een woordvoerster van de afdeling Oost verwijst naar een persbericht van de landelijke LTO waarin het plan dat Kamerlid Tjeerd de Groot van D66 gisteren openbaar maakte ‘bizar’ wordt genoemd. ‘Een sector die al zoveel heeft gedaan aan verdere verduurzaming verdient een compliment, geen halvering.’

  1. Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria
    PREMIUM

    Gezin uit Enschede door zandstorm gestrand op Gran Canaria

    ENSCHEDE - Mooi weer, strand en... geen terugreis. Dat overkwam Elske Trieschnigg en haar gezin uit Enschede. Een gigantische zandstorm gooide zondag roet in het eten. De vliegtuigen bleven aan de grond. Om de tijd te doden haalde het gezin noodgedwongen weer de kaartspelletjes en de iPads uit de koffer. Maandag, laat in de middag, kon Elske met haar man, zussen en 5 kinderen, alsnog terug naar huis. 's Avonds zijn ze geland in Düsseldorf.