Volledig scherm
PREMIUM
© Lenneke Lingmont

LTO noemt D66-plan voor halveren veestapel ‘bizar’

ENSCHEDE - Het halveren van de veestapel lost het stikstofprobleem volgens LTO niet op. De landbouworganisatie noemt het D66-plan ‘bizar’.

Een proefballonnetje dat feitelijk onjuist is en geen recht doet aan de complexiteit van het probleem. Zo beoordeelt LTO Noord het plan van D66 om de Nederlandse veestapel te halveren. Een woordvoerster van de afdeling Oost verwijst naar een persbericht van de landelijke LTO waarin het plan dat Kamerlid Tjeerd de Groot van D66 gisteren openbaar maakte ‘bizar’ wordt genoemd. ‘Een sector die al zoveel heeft gedaan aan verdere verduurzaming verdient een compliment, geen halvering.’

  1. Wethouder Enschede: Geen risico's nemen bij kunstgrasvelden

    Wethouder Enschede: Geen risico's nemen bij kunstgras­vel­den

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil geen risico’s meer nemen bij voetbalvelden met kunstgras. Toch blijven de velden vooralsnog liggen. “We strooien nog maar minimaal rubbergranulaat bij, net genoeg om te voldoen aan de sporttechnische vereisten”, zo zei wethouder Niels van de Berg maandag in de raadszaal. “Bovendien strooien we op de veldjes in de wijken alleen nog maar zand, hier gelden geen sporttechnische eisen en is rubbergranulaat niet meer nodig.”