Volledig scherm
PREMIUM
Maaike Bagchus, conrector van Luzac College in Enschede in het trappenhuis van het pand aan de Boddenkampsingel. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Luzac College viert 15 jaar particuliere school in Enschede: ‘Hier wordt elk kind gezien’

Vijftien jaar zit het Luzac College nu in Enschede. Dat wordt gevierd met een reünie in september. Als het aan conrector Maaike Bagchus ligt, wordt ook het lyceum nieuw leven ingeblazen.

Het is stil. Zeker voor een schoolgebouw op een doordeweekse dag. Want dat is wat de vroegere Enschedese muziekschool aan de Boddenkampsingel is, sinds het Luzac College er tien jaar geleden in trok. "De examens zijn net achter de rug, dus onze leerlingen zitten thuis", legt conrector Maaike Bagchus uit.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”