Volledig scherm
PREMIUM
Medimate werkt aan een techniek waarbij manisch depressieve patiënten met een thuistester het lithiumgehalte in hun bloed kunnen meten. Op die manier zijn veel duurdere bloedtesten in een ziekenhuis niet meer nodig. © Getty Images

Medimate Enschede bezwijkt na ruzie tussen Sanderink en zijn ex

ALMELO/ENSCHEDE - Het nanotechnologiebedrijf Medimate uit Enschede is failliet. De rechtbank Almelo sprak woensdagmorgen op verzoek van twee werknemers, die al twee maanden geen salaris meer hebben gehad, het faillissement uit. Het bankroet is een gevolg van de ruzie tussen twee aandeelhouders, topondernemer Gerard Sanderink en zijn ex-vriendin Brigitte van Egten.

Het faillissement was onvermijdelijk, omdat aandeelhouder Gerard Sanderink zich terugtrok als geldschieter. De Twentse topondernemer wilde alleen nog geld in het bedrijf steken als zijn ex-vriendin, Brigitte van Egten, zou vertrekken als aandeelhouder. Van Egten weigerde dat. Als Sanderink nu nog interesse in een doorstart mocht hebben, moet hij tot een akkoord zien te komen met mr. Jetse Eringa, die is benoemd tot curator.