Pieter Omtzigt keert na afwezigheid terug in de Tweede Kamer. Alleen, als Groep Omtzigt. Een terugkeer naar het CDA sluit de Enschedese politicus definitief uit.
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter Omtzigt keert na afwezigheid terug in de Tweede Kamer. Alleen, als Groep Omtzigt. Een terugkeer naar het CDA sluit de Enschedese politicus definitief uit. © RIKKERT HARINK

Meest besproken Kamerlid Pieter Omtzigt doorbreekt stilzwijgen: ‘Meerdere keren heb ik op mijn tong gebeten’

Pieter Omtzigt is al meer dan honderd dagen onzichtbaar voor het grote publiek. Hij was thuis, in Enschede. Met een burn-out. Over een week keert hij terug in de Tweede Kamer, terug naar de hectiek van Den Haag waar hij de afgelopen maanden de meest besproken man was. Hij moest op zijn tong bijten, om maar niet te reageren. Dit is zijn verhaal.

9 reacties

 • B Zieleman

  3 maanden geleden
  Volgens mij is Pieter het meest populaire Kamerlid, in positieve zin. Hij heeft helaas wel heel veel stemmen gemist, omdat hij bij het CDA zat. Ik hoop dat hij Rutte en Kaag van hun troontjes af stoot en flink tegengas geeft, dan ziet Nederland er in de toekomst hoogstwaarschijnlijk veel rooskleuriger uit. Zeker voor de volgende generaties heel erg belangrijk! Pieter, zet em op en zorg dat we niet verder de afgrond in zakken!! En blijf ver weg van het CDA, VVD en D66!
 • F Stirtjan

  3 maanden geleden
  De waarden waar jij voorstaat wat zou Nederland dan ongelooflijk mooi zijn.
 • Gia

  3 maanden geleden
  Ik waardeer de heer Omtzigt om zijn doorzettingsvermogen. Ik vraag mij echter af of de meeste van zijn aanhangers op de hoogte zijn van zijn falen in het MH17 dossier.(het zelf schrijven van een korte getuigenis voor een ‘nepgetuige’) Hij heeft dit toegegeven en zich teruggetrokken. Dat geeft aan dat hij soms ook door kan schieten.
 • Wim Neutink

  3 maanden geleden
  Pieter heel veel suc6 en blijf vooral dicht bij je zelf, let op je gezondheid.
 • W Huisman

  3 maanden geleden
  Een geweldig mens is het!!