JA21 heeft toch twee zetels behaald bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Na het tellen van de stemmen bleek dat de partij van frontman Fred Kerkhof 36 stemmen meer heeft gekregen dan de Partij voor de Dieren.
Volledig scherm
JA21 heeft toch twee zetels behaald bij de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Na het tellen van de stemmen bleek dat de partij van frontman Fred Kerkhof 36 stemmen meer heeft gekregen dan de Partij voor de Dieren. © Frans Paalman

Met minimaal verschil krijgt JA21 er in Overijssel een zetel bij en moet de Partij voor de Dieren er eentje inleveren

Vreugde bij de fractie van JA21 in de Provinciale Staten van Overijssel. De partij van Fred Kerkhof heeft na het tellen van alle stemmen een zetel extra verdiend. En dus maken twee Statenleden van JA21 hun opwachting in het Provinciaal Bestuur in plaats van 1.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?