Gerben Abbink, Rianne Hottinga en hun zoontje Benjamin gaan op wereldreis met hun Landrover en een zeilboot.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerben Abbink, Rianne Hottinga en hun zoontje Benjamin gaan op wereldreis met hun Landrover en een zeilboot. © Emiel Muijderman

Miljonair, failliet, in depressie, weer opgekrabbeld en nu op wereldreis: Gerben Abbink uit Boekelo doet het

BOEKELO - Hij was naar eigen zeggen op zeker moment miljonair, raakte door een faillissement alles kwijt, belandde in een diepe depressie en krabbelde weer op. „Er zullen door deze crisis veel ondernemers failliet gaan, maar er is altijd toekomst”, zegt Gerben Abbink (40) uit Boekelo. Zelf gaat hij nu op wereldreis.

Volledig scherm
© Emiel Muijderman

De coronacrisis kan hen er niet van weerhouden aan een zeilreis rond de wereld te beginnen. Althans, als ze hun zeiljacht ‘Perfect Sense’ in de haven van Bodrum in Turkije weten te bereiken. Door de lucht lukt dat voorlopig niet. Dan maar over land! Ze kochten recent een twintig jaar oude Landrover Defender. Met die witgespoten fourwheeldrive willen Gerben Abbink (40) en zijn vriendin Rianne Hottinga (34) met hun zoontje Benjamin (1) over land Turkije zien te bereiken. Onderweg zijn er nog heel wat hobbels te nemen – zo is de Turks-Griekse grens gesloten – maar zelf maken ze zich er niet al te druk om. „Iedereen wil in deze crisis naar huis en die boot is ons huis”, zegt Gerben Abbink. „Rianne heeft haar huis in Amsterdam verkocht en we wonen nu tijdelijk in een zomerhuisje in Holten, maar de boot is ons echte thuis.”