Het ministerie voor Rechtsbescherming gaat komend jaar verder investeren in de aanpak van zorgfraude. De afdeling die declaraties controleert, wordt verder uitgebreid.
Volledig scherm
PREMIUM
Het ministerie voor Rechtsbescherming gaat komend jaar verder investeren in de aanpak van zorgfraude. De afdeling die declaraties controleert, wordt verder uitgebreid. © Wouter Borre

Minister noemt hoge winst van zorgbureau uit Enschede ‘ongebruikelijk’, onderzoek loopt nog

DEN HAAG/ENSCHEDE - Het ministerie van Rechtsbescherming gaat scherper toezien op de manier waarop forensische zorg wordt ingekocht. Ook de afdeling die declaraties controleert, wordt nog verder uitgebreid. Dat blijkt uit antwoorden op Kamervragen, naar aanleiding van de dubieuze werkwijze van het Enschedese zorgbureau Zorg en Research.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?