Het huis aan de Kastanjestraat in Enschede, waar Bashar Fathallah (66) drie dagen gewond op bed lag, tot de politie hem vond.
Volledig scherm
PREMIUM
Het huis aan de Kastanjestraat in Enschede, waar Bashar Fathallah (66) drie dagen gewond op bed lag, tot de politie hem vond. © Arjan te Bogt

Mishandelde Bashar Fathallah (66) uit Enschede wilde aangifte doen, maar overleed voor hij een kans kreeg

Hij kreeg klappen met een stoel, ging met zijn verwondingen op bed liggen, maar er was niemand die alarm sloeg. Pas drie dagen later trof de politie Bashar Fathallah onderkoeld en meer dood dan levend aan na een melding van een overbuurman. Op maandag 28 februari overleed hij aan de gevolgen van een longontsteking. De vraag nu: in hoeverre is dat verdachte Thomas G. aan te rekenen?

  1. Het droevige einde van het eenzame leven van Bashar Fathallah in Enschede: ‘Waarom greep de politie niet meteen in?’
    PREMIUM
    reconstructie

    Het droevige einde van het eenzame leven van Bashar Fathallah in Enschede: ‘Waarom greep de politie niet meteen in?’

    ENSCHEDE Waarom heeft de politie in februari niet meteen ingegrepen aan de Kastanjestraat 43 in Enschede toen er aangifte werd gedaan van een steekpartij? Zou de eenzame en kwetsbare Irakees Bashar Fathallah dan nu nog hebben geleefd? Volgens de begeleider van Thomas G. - de man die aangifte deed én verdachte is - hadden alle seinen op rood moeten staan. „Thomas heeft zichzelf gered.”