Volledig scherm
Lotte van der Zee © Emiel Muijderman DTCT

Model Lotte van der Zee (20) uit Enschede overleden

Het Enschedese model Lotte van der Zee (20) is overleden. Haar ouders bevestigen donderdagochtend het overlijden van hun dochter.  Ze is woensdagavond om 22.45 uur ingeslapen, in bijzijn van haar vader en moeder.

Van der Zee kreeg ruim twee weken geleden een hartstilstand, tijdens een vakantie met haar familie in het Oostenrijkse Westendorf. Sindsdien werd ze in het ziekenhuis in een kunstmatige coma gehouden.

Woensdag ging het steeds slechter met haar. „Haar organen begonnen het op te geven. We hebben haar moeten laten gaan. Het kon niet anders”, aldus een ontroostbare moeder Eugeniek. „Het was goed zo; ze heeft de afgelopen dagen veel moeten doorstaan.”

Quote

We hebben haar moeten laten gaan. Het kon niet anders

Eugeniek, moeder van Lotte van der Zee

Kunstmatige coma

Voordat Lotte van der Zee werd werd getroffen door een hartstilstand, voelde ze zich de hele dag al niet lekker. In de loop van de middag escaleerde dat, met een plotselinge hartstilstand tot gevolg. Haar moeder was op dat moment bij haar. Zij heeft haar dochter zelf gereanimeerd.

De Enschedese is daarna naar het meest nabije ziekenhuis in Rosenheim gebracht, waar ze in kunstmatige coma werd gehouden. Artsen vlogen het 20-jarige model een paar dagen later per helikopter over naar het universitaire ziekenhuis in München, waar meer gespecialiseerde neurologische kennis aanwezig is.

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: ‘Tranen schieten in m’n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: ‘Tranen schieten in m’n ogen’

    Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag? Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.