Mogelijk parkeerverbod voor scooters: wat vinden de Enschedeërs?

VIDEOENSCHEDE - Na een paar incidenten is de overlast van scooters in de binnenstad van Enschede weer onderwerp van discussie. In de raadszaal kwam burgemeester Onno van Veldhuizen maandagavond met een mogelijke oplossing: een parkeerverbod voor scooters in het centrum. Want als je je scooter nergens mag stallen, dan hoef je er ook niet mee naar de stad te komen. 1Twente peilde de reacties op straat.

Het wordt al snel duidelijk dat de eigenaars van scooters minder positief zijn over het mogelijke verbod. “Waar moet ik hem dan neerzetten?”, vraagt een eigenares zich af. Voor de meesten van het zou een verbod betekenen dat ze de scooter buiten de stad neer moeten zetten en naar de binnenstad moeten lopen.

Aan de andere kant staan het winkelend publiek en ondernemers in de binnenstad. Michiel Ruseler, eigenaar van café-restaurant Bardot, denkt positief over het verbod, maar heeft ook twijfels: “Het is een heel complex verhaal. Ik denk dat je er met een parkeerverbod alleen niet zo snel bent.”

Scooter
Volledig scherm
Scooter © Pixabay

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede