Burgemeester Markus Lewe voor het historische stadhuis van ‘zijn’ Münster.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Markus Lewe voor het historische stadhuis van ‘zijn’ Münster. © Carlo ter Ellen

Münster haalt stedenband met Enschede verder aan

MÜNSTER/ENSCHEDE  -Sinds een jaar of wat is het dik ‘aan’ tussen de beide steden. Nu wil Münster de verbintenis met Enschede officieel vastleggen in een stedenband. Als zustersteden kunnen ze makkelijker een beroep doen op Europees geld. Bovendien krijgt ‘Enschede’ een vaste stek in het Münsterse stadhuis.

Als de gemeenteraad van Münster morgenavond akkoord gaat, kan Enschede een aanzoek verwachten om in januari 2020 een officieel partnerschap aan te gaan. Münster voorziet dat de officiële verbintenis de partners ook financieel winst oplevert, omdat de partnersteden eenvoudiger dan nu een beroep kunnen doen op Europees geld. 

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.