Volledig scherm
Tijdens de Museumnacht in Enschede is de redactievloer van Tubantia veranderd in een grote dansvloer © Pim Lindeman

Museumnacht Enschede: redactie Tubantia even hipste club van Twente

ENSCHEDE - Tijdens de eerste Museumnacht Enschede is de redactie van De Twentsche Courant Tubantia veranderd in een grote dansvloer. Waar dagelijks de krant en de website van Tubantia wordt gemaakt, staat de ruimte nu vol met een dansende menigte. Dansen op de krant!

In het Balengebouw aan de Lonnekerspoorlaan kunnen bezoekers deze avond een kijkje in de keuken van De Twentsche Courant Tubantia en omroep 1Twente nemen. Volg een workshop, doe een speedtour, of probeer een screentest om te kijken of jij geschikt bent als nieuwslezer. 

Het is de eerste keer dat er een Museumnacht wordt georganiseerd in Enschede. Zo’n vijftien instellingen - verdeeld over negen locaties - doen mee aan het festival voor cultuurliefhebbers. Onder meer museum No Hero uit Delden is van de partij met een pop-upcatwalk bij het Rijksmuseum Twenthe en theater Concordia. 

De redactie is onder vertoon van een toegangsbewijs nog tot middernacht te bezoeken. De Museumnacht duurt de hele zaterdagavond en gaat daarna verder met een afterparty in het Rijksmuseum Twente.

Benieuwd wat er nog meer te doen is op de Museumnacht Enschede? Check hier onze vijf tips. 

Volledig scherm
Dansen op de krant bij Tubantia op de Museumnacht Enschede. © Myrthe Effing
Volledig scherm
Museumnacht Enschede, de redactie van Tubantia is een dansvloer geworden. © Pim Lindeman