Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Muziekfeest op het Plein in Enschede eind augustus op tv

VideoENSCHEDE - Het Muziekfeest op het Plein van Sterren NL werd op 2 juli opgenomen op de Oude Markt in Enschede. Voor wie er niet bij kon zijn, of juist nog even na wil genieten van de avond: de uitzending is op 23 en 30 augustus op NPO 1. Beide uitzendingen beginnen om 20.30 uur. 

Op 2 juli kwamen fans van Jannes, Jan Smit en Jeroen van der Boom uit het hele land naar de Oude Markt in Enschede. Het was zo populair dat de Oude Markt op een gegeven moment te vol was en de politie adviseerde om niet meer naar het centrum van Enschede te komen. 

Bezoekers zongen de Nederlandstalige liedjes luidkeels mee, dronken een koud biertje en zwaaiden met hun armen in de lucht. „Voor wie ik hier ben? Voor iedereen!”, zegt een vrolijke feestvierder. 

Volledig scherm
© Emiel Muijderman
  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.