Sergeant Karlijn Paus uit Hengelo werkte zes weken in ziekenhuis MST in Enschede.
Volledig scherm
PREMIUM
Sergeant Karlijn Paus uit Hengelo werkte zes weken in ziekenhuis MST in Enschede. © Emiel Muijderman

Na de corona-ic is Karlijn weer militair: ‘Onder de indruk van de ziekte’

Karlijn Paus (32) is weer militair. Niet langer draagt de Hengelose het witte uniform van de verpleegkundige. Zes weken lang ondersteunde de sergeant van de Geneeskundige Dienst van de Koninklijke Marine het ziekenhuis MST in Enschede, samen met 19 andere militairen. Karlijn hielp op de intensive care voor coronapatiënten.

Je zegt dat je verrast was over de heftigheid van de ziekte. Wat heb je gezien?

„Ik had vooraf geen beeld van de ernst van de ziekte, omdat de verhalen erover zo verschillend waren. Maar ik was onder de indruk. Als ik mensen op de ic, die in slaap worden gehouden, aanraakte om te verzorgen, zag je meteen het zuurstof in hun bloed omlaag gaan. Dan begrijp je hoe ziek ze zijn”.

  1. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

    Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

    ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.