Kerksluitingen: pastor Rob Mascini is er een fel tegenstander van, zeker in Twente. In zijn boek ‘Het licht in de tempel is nog niet gedoofd” doet hij een hartstochtelijke en zeer persoonlijke oproep om de kerken open te houden.
Volledig scherm
PREMIUM
Kerksluitingen: pastor Rob Mascini is er een fel tegenstander van, zeker in Twente. In zijn boek ‘Het licht in de tempel is nog niet gedoofd” doet hij een hartstochtelijke en zeer persoonlijke oproep om de kerken open te houden. © Marcel Israel

Na zeven kerksluitingen weet pastor Rob Mascini het zeker: ‘Kerken dicht doen, getuigt van geloof zonder hoop’

Als pastor en diaken maakte hij zeven kerksluitingen mee. Het verdriet en de onmacht daarover voelt Rob Mascini, pastor en diaken, nog steeds. Het boek dat hij daarover schreef, leest als een hartenkreet. „Een kerk die alleen nog maar praat over sluiting van gebouwen, is ten dode opgeschreven.”

 1. ‘Het risico van de zelfscankassa hebben supermarkten bewust genomen’
  PREMIUM
  LEZERSPANEL

  ‘Het risico van de zelfscank­as­sa hebben supermark­ten bewust genomen’

  Supermarkten luiden de noodklok: klanten stelen steeds meer uit de supermarkt. Per winkel verdween er vorig jaar gemiddeld 66.300 euro aan producten, meldde de branche recent. Dat is zo’n 20.000 euro meer dan een jaar eerder. Komt door de zelfscankassa, beweerde een Almelose bedrijfsleider van een super eerder dit voorjaar. ‘Die is zeer diefstalgevoelig.’ Wat vindt het lezerspanel van de stelling: Supermarkten moeten niet klagen. Laat ze eerst eens de prijsverhogingen beteugelen in plaats van klanten in een kwaad daglicht te stellen.
  Boekelo, Enschede