Volledig scherm
Rosalie Groote Haar, eigenaresse van Rosy’s, bakt alles zelf. © Annina Romita

Nieuw koffietentje in binnenstad Enschede: Rosy’s

ENSCHEDE – De onverhuurde ‘taartpunt’ naast de hoofdingang van De Zuidmolen in Enschede is ingevuld. Rosalie Groote Haar is er haar eigen koffietentje begonnen: Rosy’s.

De 27-jarige Enschedese begon begin dit jaar al aan huis haar eigen cateringbedrijf ‘Rosy’s Food’. „In mijn appartement stond de hele dag de oven aan en stonden vaak overal schalen met hapjes. Een eigen werkruimte is een verademing.”

Sinds afgelopen weekeinde combineert Rosalie Groote Haar daarom de cateringactiviteiten met het serveren van koffie, broodjes en taart. „Ik bak elke dag verse taarten en brownies.” Vijftig vierkante meter, genoeg voor 20 zitplaatsen, heeft ze in Rosy’s tot haar beschikking.

Het koffietentje is gevestigd in het oude pand van Piet Zoomers, aan het Van Loenshof.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.