Volledig scherm
Overijssel heeft een nieuw college van Gedeputeerde Staten. © Carlo ter Ellen

Nieuw provinciebestuur investeert 305 miljoen euro extra in Overijssel

Het nieuwe provinciebestuur investeert de komende vier jaar 305 miljoen euro extra in Overijssel. Dat staat in het coalitieakkoord dat CDA, VVD, PvdA, ChristenUnie en SGP dinsdagmiddag presenteerden in Almelo.

Het grootste bedrag gaat naar bereikbaarheid. Er komt 97 miljoen euro extra beschikbaar voor investeringen in wegen, spoor, fietspaden en veiligheid. Voor de energietransitie trekken de partijen 20 miljoen euro extra uit. Ook gaat er geld naar projecten voor een krachtige economie (55 miljoen), maatregelen op gebied van hitte, droogte en wateroverlast (11 miljoen), aantrekkelijk wonen en ruimtelijk beleid (33 miljoen), het landelijk gebied (29 miljoen) en samenleven in Overijssel (30 miljoen, waarvan 19 miljoen naar cultuur). 

Zes gedeputeerden

Zes gedeputeerden vormen de komende vier jaar samen het provinciebestuur. Dat zijn zoals eerder gemeld Eddy van Hijum en Roy de Witte voor het CDA, Monique van Haaf (VVD), Tijs de Bree (PvdA), Bert Boerman (ChristenUnie) en Gert Harm ten Bolscher (SGP). Zij worden volgende week woensdag 19 juni geïnstalleerd. 

Volledig scherm
De basis van het coalitieakkoord van Overijssel © Provincie Overijssel