Volledig scherm
Het Woonplein in Enschede © Carlo ter Ellen DTCT

Nieuwbouw Aldi op Het Woonplein in Enschede in gang gezet

ENSCHEDE - Supermarktketen Aldi treft eindelijk voorbereidingen voor het bouwrijp maken van haar nieuwe locatie op het Schuttersveld in Enschede. Het stuk grond ligt al jaren braak en wordt door bezoekers van het Woonplein gebruikt als parkeerplaats.

Bij de gemeente is onlangs een vergunningaanvraag ingediend voor het slopen van de fundering en de begane-grondvloer van het bedrijfspand dat hier tot de grote brand in 2012 heeft gestaan. Als de nieuwbouw klaar is, gaat de Aldi die nu nog aan de Deurningerstraat zit, naar het nieuwe filiaal op het Woonplein verhuizen.

Sloop

Het terrein aan de Deurningerstraat wordt herontwikkeld. Het winkelpand wordt gesloopt ten behoeve van 28 koopwoningen in het hogere segment. Mochten de (vergunningen)procedures voorspoedig verlopen, dan denkt ontwikkelaar Hegeman aan het einde van 2020 of begin 2021 te kunnen beginnen met de bouw van de 28 woningen.

De verwachting is dat Aldi op zijn vroegst medio zomer volgend jaar de nieuwe winkel op het Woonplein opent. 

Afgesnoept

Om het perceel op het Schuttersveld was in 2016 het nodige te doen. De eigenaren van de aangrenzende interieurzaak Maison Manon, Jan en Manon Nijland, hadden bij de nieuwbouw van hun winkelpand, over de volle breedte aan de achterkant, 5 meter grond van hun toekomstige buurman ‘afgesnoept’.

Het nog te bouwen pand van Aldi zou daardoor kleiner worden dan was afgesproken en gevreesd werd dat Aldi om die reden zou afhaken. Jan Nijland heeft steeds beweerd dat er sprake was van een vergissing. De rechter sommeerde de ondernemers evenwel om hun net heropende woonzaak deels weer te slopen

Zo ver kwam het uiteindelijk toch niet, want Aldi en Maison Manon ondertekenden een overeenkomst over de verdere exploitatie. Welke afspraken toen zijn gemaakt, is niet naar buiten gebracht.

Hoe zat het ook alweer? We legden het conflict in 2016 uit:

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”