Het gebied achter de Action aan de Rietmolenstraat in Enschede waar de schreeuwende vrouw gehoord is medio september.
Volledig scherm
Het gebied achter de Action aan de Rietmolenstraat in Enschede waar de schreeuwende vrouw gehoord is medio september. © Google Streetview

Nog niks duidelijk over identiteit van ‘schreeuwende vrouw’ in Enschede

ENSCHEDE - De politie Enschede tast nog volledig in het duister over de identiteit van een schreeuwende vrouw, die medio september ‘in paniek om hulp riep’ in het centrum van Enschede. Begin deze maand deed de politie een oproep na meldingen over het nachtelijke tafereel, dat wellicht te maken zou kunnen hebben met een drietal aanrandingen in de stad begin augustus.

Enkele weken na die getuigenoproep laat de politie weten dat nog niemand zich heeft gemeld met meer informatie over de vrouw: “Helaas is tot op heden niet achterhaald wie het is geweest die om hulp zou hebben geroepen die nacht in september”, laat een woordvoerder weten. 

De politie kwam begin deze maand met een oproep over de vrouw. In de ochtend van 18 september riep ze volgens ‘meerdere meldingen’ rond de klok van 04.50 uur om hulp in het gebied achter de Action aan de Rietmolenstraat in Enschede. Volgens de politie klonk het alsof de vrouw in paniek was.

Eerdere aanrandingen

Vanwege een onderzoek naar eerdere aanrandingen wil de politie alsnog graag in contact komen met de vrouw. Begin augustus zijn namelijk drie verschillende personen op één en dezelfde avond aangerand in de stad. “Wij denken dat de vrouw waar we nu naar op zoek zijn ons kan helpen in dat onderzoek.”, liet de politie destijds weten.

Wie meer weet kan alsnog contact opnemen met de politie Enschede via Facebook.