Volledig scherm
© Google Maps

Nominatie voor ‘talenturen’ van Stedelijke Mavo in Enschede

AUDIOENSCHEDE - De Stedelijke Mavo is genomineerd voor de Onderwijsprijs van Overijssel. De school krijgt de nominatie voor de 'talenturen'. Talenturen zijn uren waarin leerlingen tot het derde leerjaar bovenop het reguliere lesprogramma extra activiteiten kunnen kiezen. 

In leerjaar 1 kiezen alle leerlingen een activiteit uit vier verschillende leergebieden: maatschappelijk, kunst & cultuur, wetenschap & techniek en sport. In leerjaar 2 is er ruimte voor verdieping op één leergebied. Daarnaast volgen alle leerlingen modules muziek en krijgen ze loopbaanoriëntatie. In leerjaar 3 ligt het accent op beroepsoriëntatie. Verder kunnen de leerlingen kiezen voor extra sport en krijgen ze allemaal een module culturele en kunstzinnige vorming.

Presentatie

Donderdag 31 januari is de finale in het provinciehuis in Zwolle. Docenten en leerlingen geven dan een presentatie over de talenturen aan een jury. De winnaar in Overijssel dingt mee naar Nationale Onderwijsprijs. Die wordt uitgereikt in maart.

1Twente sprak met Martijn Sijtsma, teamleider van de Stedelijke Mavo, over de nominatie. Beluister het interview hieronder terug. 

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschilderingen restaureren als cadeau
    VIDEO

    Jarige Jozefkerk in Enschede laat muurschil­de­rin­gen restaure­ren als cadeau

    ENSCHEDE -De Jozefkerk aan de Oldenzaalsestraat bestaat 125 jaar. Dit weekend viert Stichting Behoud Jozefkerk het bestaan van de kerk. “En om het te vieren, hebben we onszelf een geschenk gegeven”, vertelt bestuurslid John Schiffel. “Sinds juni zijn restaurateurs uit Nijmegen bezig met het terughalen en blootleggen van de oude muurschilderingen.” Dat dit nu zo makkelijk kan, was niet altijd het geval.