Maarten Tip op zijn commentaarpositie in de hal van Omnisport Apeldoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Maarten Tip op zijn commentaarpositie in de hal van Omnisport Apeldoorn. © Ronald Hoogendoorn

Olympisch-verslaggever Maarten Tip uit Enschede: ‘Ik werd doorgegeven over Turkse hoofden’

Eens een TukkerMaarten Tip (49) groeide op in Enschede, maar werkt alweer sinds 2001 op de sportredactie van de NOS. Voor Studio Sport verslaat hij op Olympische Spelen volleybal, snowboarden, freestyle skiën en skateboarden. Vanwege het tijdsverschil met Tokio is dat deels nachtwerk.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.