Burgemeester Onno van Veldhuizen blij met online boodschappen van Picnic
Volledig scherm
Burgemeester Onno van Veldhuizen blij met online boodschappen van Picnic © Picnic

Online super Picnic begonnen met verovering van Enschede

ENSCHEDE - Online supermarkt Picnic is woensdagochtend begonnen met de bezorging van boodschappen in Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen ging als eerste klant met een kratje levensmiddelen op de foto. Wie zich momenteel aanmeldt voor de service komt op een wachtlijst te staan met meer dan 5700 belangstellenden voor zich.

In een persbericht van Picinic verklaart de burgemeester: „Picnic is een jonge, innovatieve onderneming die heel goed past bij de inwoners van Enschede. Het is heel mooi om te zien dat zulke initiatieven in meerdere opzichten hun weg hiernaartoe weten te vinden.”

Dertig bezorgers

De elektrische wagentjes van de websuper rijden vanuit de zogeheten hub – het distributiepunt – aan de Twekkeler Es Enschede binnen. Deze week bezorgen tien karretjes de boodschappen aan huis. In Enschede zijn in totaal dertig bezorgers actief. Eind dit jaar moet die aantallen zijn gestegen naar 15 karretjes en 45 bezorgers.

Boven verwachting

Volgens medeoprichter Michiel Muller hebben zich inmiddels 6250 huishoudens via de app van Picnic aangemeld. „Dat is ver boven onze verwachting”, aldus Muller. De uitbreiding naar Enschede is onderdeel van de landelijke uitrol van Picnic, dat onder meer bezorgt in Amsterdam, Rotterdam, Ede, Veenendaal en Venlo, en dat vorig jaar in diverse Brabantse steden van start is gegaan. In 2018 steeg het aantal klanten naar ruim 275.000, verdeeld over 70 Nederlandse plaatsen.  Binnenkort komt Picnic ook naar Hengelo.