Volledig scherm
© Getty Images

Opnieuw Twentse leverancier kunststof kozijnen failliet

ENSCHEDE – Kozijn Groep Nederland (KGN) in Enschede is failliet. Het bedrijf dat handelde in kunststof kozijnen bestond drie jaar. Ook RR Beheer is failliet. RR beheer is de holding van Ronnie Rorije, de bestuurder van KGN. De faillissementen werden door hem zelf aangevraagd.

Volgens het register van de Kamer van Koophandel is Kozijn Groep Nederland gevestigd aan de Lonnekerbrugstraat, in het pand van Spacewinner. Hier kunnen privé-personen en bedrijven opslagruimte huren voor inboedels. Rorije is weinig gelukkig in de kozijnenbusiness. Eerder dit jaar ging zijn bedrijf Kozijnvervanger, dat ook onder RR Beheer viel, ook al failliet. Jetse Eringa is benoemd in het faillissement van KGN en RR Beheer benoemd tot curator.

Dubieuze reputatie

Kozijn Groep Nederland is al weer de vijfde leverancier van kunststof kozijnen die dit jaar in Twente failliet ging. Kozijnwens (Enschede), Kozijnvervanger (Enschede), ProTech (Hengelo) en Construqt Trading (Hengelo) gingen Kozijn Groep Nederland voor. Zo behoudt Twente zijn dubieuze reputatie als ‘kozijnenregio’.