Ouderen leren uit brandend huis te vluchten bij Risk Factory in Enschede

videoENSCHEDE - Steeds meer ouderen blijven tot op hoge leeftijd thuis wonen. Het is belangrijk dat dit ook veilig is. Daarom deden zo’n 25 ouderen dinsdag mee aan de veiligheidsmiddag bij de Risk Factory in Enschede. Het programma is normaal bedoeld voor kinderen, maar is nu aangepast voor senioren.

Terwijl de groep ouderen in de nagebouwde slaapkamer staat en uitleg krijgt over het gevaar van opladers naast het bed of een laptop onder het kussen, klinkt ineens het indringende gepiep van de rookmelder. Ze moeten snel de kamer uit. De naastgelegen woonkamer staat al vol rook. Achter elkaar vinden de senioren de uitgang naar buiten.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”