Volledig scherm
© Chantal Westerhoff

Passantenonderzoek op grens bij Glane na aanslag op advocaat

Op de grensovergang van Glane met Gronau houdt de politie woensdagochtend een passantenonderzoek. Aanleiding is de aanslag op advocaat Philippe Schol, die twee weken geleden op de Losserstraße in Gronau vanuit een rijdende auto werd beschoten.

De politie vraagt passanten onder meer of ze de zilvergrijze Volkswagen-polo van de schutters hebben zien rijden op de dag van de aanslag, of in de periode ervoor. Ook wordt aan passanten gevraagd of ze weten wie in de vluchtauto zaten, en waar deze nu is. 

Vorige week werden in het tv-programma Opsporing Verzocht al beelden getoond van de vluchtauto van de daders. Daarop zijn ruim dertig tips binnengekomen bij de politie, maar de auto is nog niet gevonden.

Beschoten

Philippe Schol, advocaat in Enschede, werd woensdag 6 november beschoten op de Losserstraße in Gronau, op steenworp afstand van zijn woning. De advocaat raakte zwaargewond, maar is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. Volgens het Duitse OM is Schol waarschijnlijk neergeschoten vanwege een Nederlandse kwestie

De neergeschoten advocaat trad veel op als curator in faillissementen en werd volgens betrouwbare bronnen al geruime tijd ernstig bedreigd. Volgens diezelfde bronnen kreeg hij zelfs enige tijd persoonsbeveiliging. De politie onderzoekt of er een verband is tussen de beschieting en een van de faillissementen die Schol afhandelde.

‘We zoeken met spoed naar de vluchtauto’, zei de politie eerder al: