‘Pedo’, werd er in de nacht van donderdag op vrijdag op de ruit van een woning in het Acaciaplantsoen in Enschede gespoten. De man werd door de politie meegenomen, voor zijn eigen veiligheid. Hij is niet aangehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
‘Pedo’, werd er in de nacht van donderdag op vrijdag op de ruit van een woning in het Acaciaplantsoen in Enschede gespoten. De man werd door de politie meegenomen, voor zijn eigen veiligheid. Hij is niet aangehouden. © Cees Elzenga / hetoog.nl

‘Pedo’ niet meer veilig in Enschedese buurt, politie start onderzoek

ENSCHEDE - De achterruit is met stenen ingegooid, de voorkant van zijn woning met een spuitbus beklad. ‘Pedo’, staat er in grote, zwarte letters geschreven. Met daarna zijn voornaam. Niet voor niets, zeggen buurtbewoners. Ze moeten ‘die viezerik’ hier niet meer, nadat ze zagen wat hij op zijn telefoon had staan. 

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).