Kelly Bloemhof reageert op Instagram op de uitspraken van Olcay Gulsen
Volledig scherm
Kelly Bloemhof reageert op Instagram op de uitspraken van Olcay Gulsen © Instagram @kellybloemhof

Plussizemodel Kelly uit Enschede boos over uitspraken Olcay: ‘Respectloos en kwetsend’

ENSCHEDE - Plussizemodel Kelly Bloemhof (31) uit Enschede is boos over de uitlatingen van presentatrice Olcay Gulsen. In RTL Boulevard sprak Gulsen maandag afkeurend over de nieuwe plussize-paspoppen van Nike. Zo noemde de presentatrice de omvang van de poppen ‘extreem’ en zei ze dat ‘het vrij onwaarschijnlijk is dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten’.

“Respectloos, belachelijk en kwetsend”, somt Kelly op. “Ze doet alsof wij vollere vrouwen gigantische monsters zijn. Alsof vollere vrouwen niet kunnen sporten. Ze heeft een publieke functie en zou beter moeten nadenken over wat ze op televisie zegt.” Op Instagram heeft ze een duidelijke boodschap voor de presentatrice: ‘Please take a close look at my fat ass... So you can shove your opinion right up there!’

‘Extreem’

In het item over de paspoppen van Nike, die beduidend forser zijn dan voorheen, zei Gulsen te schrikken van de omvang van de plastic modellen. ,,Aan de ene kant wil je niet iemand uitsluiten omdat hij een maat meer heeft, die moet ook kunnen sporten. Maar ik vind dit niet echt een maatje meer. Ik denk dat het een maatje 48-50 is.”

„Ik vind het een enorm groot verschil met een model dat maatje XS heeft en een plussize-mannequin. Waarom zit daar niets tussen? Het is nu extreem uitgevallen. Ik vind het persoonlijk vrij onwaarschijnlijk dat deze vrouw fit genoeg is om te gaan sporten’’, vertelde ze aan de desk bij RTL Boulevard.

De uitlatingen van de presentatrice maken Kelly boos. “Ik zie in mijn omgeving dat veel vrouwen door haar opmerkingen zijn gekwetst.” Ze noemt het optreden van Gulsen een ‘gemiste kans’. “Zij heeft de kans en het bereik om onzekere vrouwen te ondersteunen. Er vindt een positieve ontwikkeling plaats en zij kiest er voor om er een negatieve draai aan te geven. Ontzettend jammer.” 

Laaiend enthousiast

Kelly Bloemhof reageert op Instagram op de uitspraken van Olcay Gulsen
Volledig scherm
Kelly Bloemhof reageert op Instagram op de uitspraken van Olcay Gulsen © Instagram @kellybloemhof

De Enschedese, die inmiddels drie jaar werkzaam is als plussizemodel, was zelf laaiend enthousiast toen ze de nieuwe paspoppen van Nike zag. “Eindelijk. Eindelijk zien ze in dat niet alle vrouwen maat 34 hebben. Het is belangrijk dat zo’n groot merk daar aandacht voor vraagt.” 

Het is haar persoonlijke doel als plussizemodel om vrouwen te laten zien dat schoonheid niks met kledingmaten te maken heeft. En dat lukt volgens de Enschedese steeds beter. “Ik merk dat er steeds meer een realistisch beeld ontstaat in de media. We moeten niet doen alsof de gemiddelde maat in Nederland 36 is, terwijl dit eigenlijk 42 is. Je hoeft niet een kleine maat te hebben om mooi te zijn. We moeten dat hokje doorbreken.”

Voor vrouwen die onzeker worden van de opmerkingen van de presentatrice heeft Kelly een duidelijke boodschap: “Het is maar één vrouw. Wees trots op je lichaam, ongeacht de maat.” En Gulsen daagt ze uit: “Kom maar een keer mee naar de sportschool, dan zullen we zien wie de beste conditie heeft.” 

Quote

Het is maar één vrouw. Wees trots op je lichaam, ongeacht de maat

Sorry

Gulsen heeft inmiddels haar excuses aangeboden voor de uitspraken. ,,Het spijt me als ik mensen heb gekwetst, want dat is nooit mijn bedoeling’’, laat de presentatrice via Instagram weten. ,,Wellicht heb ik het niet goed uitgelegd, maar alsnog mijn oprechte excuses. Ik hou van mensen in elke vorm.”

Olcay heeft spijt van uitspraken die ze deed over vrouwen met een maatje meer.
Volledig scherm
Olcay heeft spijt van uitspraken die ze deed over vrouwen met een maatje meer. © RTL