Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Pokémon-liefhebbers opgelet: dit weekend kun je op jacht in stadhuis Enschede

ENSCHEDE - Het stadhuis is komende zaterdag in al zijn schoonheid te aanschouwen tijdens de Open Monumentendag. Ook met Pokémon-jacht. 

Het landelijke onderwerp van de Open Monumentendag is dit jaar 'huis van plezier', om die reden laat het stadhuis van Enschede zaterdag naast de bezoekers ook de bijzondere figuren van Pokémon toe. Die vertellen alles over de bezienswaardigheden van het stadhuis.

Pokémon-jacht

Als bezoekers er zaterdag voor kiezen om op Pokémon-jacht te gaan, komen ze in een avontuur terecht waarin de Pokémon hen meeneemt door de geschiedenis en spelenderwijs informatie geeft over het stadhuis. Daarnaast zijn tijdens de Pokémon-jacht prijzen te winnen.

Het is niet de eerste keer dat Pokémon zijn intrede neemt in het het Enschedese stadhuis. Tijdens de editie in 2016 deden maar liefst 111 deelnemers mee met de Pokémon-route. De ervaringen in 2016 waren uiterst positief. Daarom is er dit jaar ook voor gekozen om van Monumentendag een Pokémonumentendag te maken.

Raadslid (Mart) Van Lagen (CDA), de bedenker van dit spel: „Het is een leuk spel voor iedereen die op gemakkelijke wijze het stadhuis van binnen wil leren kennen en alles wat daarbij hoort. Het doel is leren kennen van het stadhuis, maar uiteindelijk is het ook leuk om alle Pokémons te hebben gevonden. Het is zeker de moeite waard om mee te doen!”

Rondleiding

Naast de Pokémonroute verzorgt de gemeentelijke bodedienst rondleidingen door het stadhuis tussen 11.00 en 15.00 uur) . Ook kan het stadsarchief worden bezichtigd en is het mogelijk om na aanmelding bij de receptie van het stadhuis de toren te beklimmen.