Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Politie zit vast in onderzoek naar mogelijk zedenmisdrijf met kindje uit Enschede

ENSCHEDE - De politie zoekt nog altijd naar getuigen in verband met een mogelijk ernstig zedendelict met een 5-jarig kind in een speeltuin in Enschede. Het onderzoek zit helemaal vast.

De politie zoekt naar een oudere man en vrouw, die bij de Enschedese speeltuin in Oost Boswinkel op een bankje hebben gezeten. Ook zoeken ze een man, die daar met zijn hond aan het wandelen was. Dat was een blanke man van ongeveer 50 jaar met een rood petje op. Zij kunnen allemaal wat belangrijks hebben gezien. Dat maakte de politie donderdag bekend in het opsporingsprogramma Onder de Loep.

Het vermeende zedenmisdrijf moet op zaterdag 1 juni tussen twee en vier uur ‘s middags zijn gebeurd nabij de speeltuin. Het kind was daar aan het spelen, toen het een korte tijd vermist raakte. Het kind is vervolgens mogelijk in een auto gelokt en even meegenomen.

Quote

We houden zeer serieus rekening met een zedenmis­drijf. Dat baseren we op méér dan alleen de verklaring van het kind

Chantal Westerhoff, politie

Meer meldingen

De politie wil niet zeggen wat het kind precies heeft meegemaakt. Chantal Westerhoff: „We houden zeer serieus rekening met een zedenmisdrijf. Dat baseren we op méér dan alleen de verklaring van het kind. Wat, dat gaan we ook niet zeggen. Als het is gebeurd, dan is het specifieke kennis. Die kan alleen de verdachte weten. Maar het is ook denkbaar dat andere ouders zich gaan melden, dat hun kind in die omgeving ook iets heeft meegemaakt. We willen verklaringen zo min mogelijk beïnvloeden.”

Om die reden wil de politie zelfs niet bekend maken of het slachtoffertje een jongen of meisje is.

Niets bruikbaars

De politie heeft volgens Westerhoff ‘alles gedaan’ om meer duidelijkheid te krijgen naar wat er is gebeurd en om een verdachte in beeld te krijgen.  Er is een passanten- en buurtonderzoek gedaan. Er is uitgebreid forensisch onderzoek gedaan. Er is geflyerd. Het heeft allemaal niets opgeleverd en er zijn ook geen bruikbare camerabeelden. De politie heeft evenmin informatie over het mogelijke voertuig, waar het kind over heeft gesproken. Geen kleur, geen type (auto of busje) of het merk.