Powervrouw Neelie Kroes heeft advies voor Tukkers: ‘Stop zo bescheiden te zijn’

VideoENSCHEDE - Neelie Kroes luidde woensdag in Enschede de noodklok over de positie van vrouwen in het Twentse zakenleven. Volgens de VVD-coryfee is er werk aan de winkel in deze regio. „Stop met zo bescheiden te zijn.”

„Niet te tolereren”, vindt Kroes het geringe aantal vrouwen met topfuncties in het Twentse bedrijfsleven. Dat ligt in deze regio zo rond de 15 procent, iets onder het landelijk gemiddelde. „Het is hier niet goed, maar in de rest van Nederland ook niet”, zei Kroes. „Als we in dit tempo doorgaan, duurt het nog 202 jaar voordat het in balans is. Ik geloof niet in het eeuwige leven, dit moet sneller.”

  1. Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest
    PREMIUM
    Column

    Zelden is het werk van Onno van Veldhuizen zo tast- en zichtbaar geweest

    Nee, we hebben hier niet onder een steen gelegen. Anders hadden we Onno van Veldhuizen van Enschede wel geconfronteerd met brandende actuele vragen. Waarom zijn de Belgen niet gastvrij ontvangen? Desnoods in de vorm van een verplichte busreis voor goedwillende fans? En wat dat wel niet kost: een massale politiemacht met dienders uit alle uithoeken van het land die donderdag het straatbeeld in de stad domineerde?