De man haalde met een schoffel uit naar agenten.
Volledig scherm
PREMIUM
De man haalde met een schoffel uit naar agenten. © Getty Images

Prachtige dag eindigt voor Enschedeër (57) na ‘schoffelincident’ in de cel

ENSCHEDE/ALMELO - De 23ste oktober 2019 is een fijne herfstdag. De hele dag droog, temperaturen die oplopen tot 17 graden. Perfect weer om in de tuin te werken. Dat denkt Alfred O. (57) uit Enschede ook. Hij weet dan nog niet dat zijn dag eindigt in de politiecel, met rood betraande ogen van de pepperspray.

 1. Hoop voor Stephanie uit Enschede in zoektocht naar haar biologische vader

  Hoop voor Stephanie uit Enschede in zoektocht naar haar biologi­sche vader

  ENSCHEDE - Er gloort wat meer hoop voor de Enschedese Stephanie Schnettberg (35) in haar zoektocht naar haar biologische donorvader. Na haar aangrijpende interview in Tubantia kreeg zij vele tientallen tips, waarvan enkele zeer hoopgevend. Morgen leidt één van die tips zelfs al tot een dna-test bij een Twentse vrouw, die niet uitsluit dat ze een halfzus is. Ook het tv-programma Spoorloos heeft zich bij Stephanie gemeld om een aflevering aan haar zoektocht te besteden.
 2. Hoge Duitse onderscheiding voor oud-onderduiker Bert Woudstra (89): ‘Puinhopen van München brachten me tot inkeer’
  PREMIUM

  Hoge Duitse onderschei­ding voor oud-onderdui­ker Bert Woudstra (89): ‘Puinhopen van München brachten me tot inkeer’

  ENSCHEDE - Fel anti-Duits was hij na de oorlog. Bert Woudstra (89) uit Enschede verloor 24 van zijn joodse familieleden inclusief zijn eigen vader. Toch heeft juist hij zich ingezet voor de verzoening met de voormalige vijand. Morgen in Den Haag krijgt hij uit handen van de Duitse ambassadeur het Bundesverdienstkreuz. „Dit emotioneert me, meer dan ik kan zeggen.”