Volledig scherm
De Prinsessetunnel in Enschede staat onder water © News United/Dennis Bakker

Prinsessetunnel in Enschede staat blank, Borne geschrokken door blikseminslag

Het KNMI gaf voor maandagmiddag code geel af in Twente en dat bleek niet onterecht te zijn. Door het noodweer staan meerdere straten in deze regio onder water. Ook werd Borne opgeschrikt door een blikseminslag. 

Onder meer de Prinsessetunnel in Enschede staat blank. Het verkeer heeft veel moeite om de tunnel door te komen. Ook de Enschedesestraat in Haaksbergen kon de regenval niet aan. Om problemen te voorkomen werd de straat afgezet door bezorgde buurtbewoners. Ook op andere plaatsen in Haaksbergen, zoals de Benninkstraat, stond de straat blank.

Aan de Oude Hengeloseweg in Borne sloeg rond 19.00 uur de bliksem in. Een boom werd geraakt en scheurde compleet door midden. De gemeente Borne laat weten dat de boom vanavond of morgenvroeg wordt weggehaald.

Volledig scherm
De bliksem sloeg in in Borne © News United/Jack Huygens
  1. OvJ houdt Enschedees duo verantwoordelijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    OvJ houdt Enschedees duo verantwoor­de­lijk voor de dood van Maykel (15) en eist taakstraf

    ENSCHEDE/ALMELO - Als het aan officier van justitie Alrik Nettenbreijers ligt, veroordeelt de rechtbank in Almelo Hans Q. (51) en Dominic S. (56) uit Enschede tot werkstraffen van 120 uur voor hun rol in de dood van de 15-jarige Maykel uit Enschede. De leerling van het Bonhoeffer College kwam op 22 juni 2017 om het leven nadat hij in de Enschedese Binnenhaven van een schip viel en vast kwam te zitten tussen de boeg en steiger.