Volledig scherm
PREMIUM
Anneke Coops. © Frans Nikkels

Provincie en Oversticht zetten in op ‘natuurinclusief’ bouwen met ruim baan voor vleermuis en zwaluw

ENSCHEDE - Nestplaatsen voor huismussen en zwaluwen, spouwmuren die weer toegankelijk zijn voor vleermuizen: met vier bijeenkomsten voor de provinciale bouwwereld maakt het Oversticht zich de komende weken sterk voor natuurinclusief bouwen in de provincie. „De natuur moet weer terug in de steden.”

Met een trots gebaar opent ze haar balkondeur. Buiten, op het dak van de uitbouw van haar woning in het centrum van Enschede, ligt niet het gebruikelijke asfalt of grint, maar een dikke laag mos. „Bloemen, verschillende soorten gras, hier groeit van alles”, zegt Anneke Coops. „Zonder dat ik er iets aan hoef te doen, heb ik ineens de natuur terug op een plek waar je het niet verwacht.”

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.