Volledig scherm
PREMIUM
© Gezienus Bruining

Provincie staat door stikstofcrisis in de schijnwerpers, maar wel in de verkeerde

achtergrond/videoDe vaak onzichtbare provincie staat door de stikstofcrisis ineens in de schijnwerpers. Maar niet op de manier waarop ze dat zelf zouden willen. Onenigheid en onduidelijkheid schaden het imago.

Onbehoorlijk bestuur, zwichten voor protest, door de knieën voor boze boeren. De provincies kregen ladingen aan kritiek na hun optreden vorige week rond het boerenprotest vanwege de stikstofcrisis. Zelf ontkennen ze die beschuldigingen in alle toonaarden. Overijssel zegt bijvoorbeeld dat het intrekken van de beleidsregel tijdens het boerenprotest precies zo is gegaan als de gedeputeerden in het weekend voorafgaand aan het protest hadden bedacht. Maar het imago van de provincie is intussen wel beschadigd.

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”