Volledig scherm
PREMIUM
De vestiging van VDL Hengelo, voorheen Siemens. © Martin Ruesink

PVV Overijssel: ‘Provincie heeft VDL laten vallen bij busorder’

ENSCHEDE/ZWOLLE - De provincie Overijssel moet bij toekomstige aanbestedingen voor het openbaar vervoer meer rekening houden met het regionale bedrijfsleven. Nu heeft de provincie het bedrijf VDL, dat in de race was voor levering van 259 elektrische bussen , ‘laten vallen’, vindt de PVV.

Bij het geven van een opdracht voor de bouw van 259 elektrische bussen door Keolis aan het Chinese staatsbedrijf BYN, heeft de provincie voor de weg van de minste weerstand gekozen. De Statenfractie van PVV in de Overijssel is daar ‘behoorlijk kwaad’ over. Eind vorige week werd bekend, dat de Brabantse VDL Groep de aanbesteding heeft verloren voor de grootste elektrische busorder van Europa.

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.