Volledig scherm
De Noorderkroon. © Carlo ter Ellen DTCT

Ratten zijn weg uit basisschool De Noorderkroon in Enschede

AUDIOENSCHEDE - Op vrijdag de dertiende zal Vrije School De Noorderkroon zijn deuren weer openen. Tijdens een controle werden vandaag ‘boven de grond’ geen sporen van ratten gevonden. Morgen wordt het gebouw grondig gereinigd door een schoonmaakploeg. De leerlingen zouden donderdag al vrij zijn vanwege een studiedag. 

Vorige week zagen personeelsleden twee ratten door het schoolgebouw lopen. De school nam geen risico, ging een lang weekend dicht en schakelde een specialistisch bedrijf en de GGD in. Toen bij een nacontrole weer een rat werd gesignaleerd werden de leerlingen tijdelijk ondergebracht op een alternatieve locatie.  

Volgens directeur Jan de Maa kunnen de ouders en leerlingen een ‘ludieke opening’ verwachten. “Daarvoor zijn onze medewerkers creatief genoeg.”

1Twente sprak met directeur Jan de Maa van basisschool De Noorderkroon. Luister het gesprek hieronder terug.

  1. Wethouder Enschede: Geen risico's nemen bij kunstgrasvelden

    Wethouder Enschede: Geen risico's nemen bij kunstgras­vel­den

    ENSCHEDE - De gemeente Enschede wil geen risico’s meer nemen bij voetbalvelden met kunstgras. Toch blijven de velden vooralsnog liggen. “We strooien nog maar minimaal rubbergranulaat bij, net genoeg om te voldoen aan de sporttechnische vereisten”, zo zei wethouder Niels van de Berg maandag in de raadszaal. “Bovendien strooien we op de veldjes in de wijken alleen nog maar zand, hier gelden geen sporttechnische eisen en is rubbergranulaat niet meer nodig.”