Jurist Valentijn Wösten van MOB in gesprek met boeren bij de rechtbank in Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurist Valentijn Wösten van MOB in gesprek met boeren bij de rechtbank in Zwolle. © Frans Paalman

Rechter oordeelt: 29 Overijsselse boerenbedrijven werken zonder juiste vergunning

29 Overijsselse boerenbedrijven werken sinds woensdag zonder de juiste vergunning. De Rechtbank Overijssel gaf organisatie Mobilisation for the Environment (MOB) gelijk met hun protest tegen de weigering van de provincie op te treden tegen de stikstofuitstoot van de bedrijven.

5 reacties

 • Wim Hovestad

  1 week geleden
  Ook de agrarische sector mag niet langer met hulp van de provinciale politiek wet en regelgeving omzeilen of negeren. Hoe vervelend dat ook is voor de sector, er wordt simpelweg teveel stikstof geproduceerd door de sector als geheel. Decenia lang zijn er wel beloften gedaan door de sector om het teveel aan stikstof te compenseren maar die beloften zijn nooit uitgevoerd. De provinciale politiek heeft de andere kant op gekeken en ook nooit gehandhaafd. Sjoemelen omwille van electorale gewin ?
 • E Goedhart

  1 week geleden
  Ongelooflijk dat zoiets in eenand als Nederland kan. Dit slaat echt nergens op. Van mij mogen die geitewollensokken boomknuffelaars allemaal naar een (laag) eiland in de Stille Zuidzee verbannen worden, mogen ze daar lekker hun ding doen.
 • W. Kloppenburg

  1 week geleden
  Als boer kun je beter de rotzooi aan de Overheid verkopen, je koffers pakken en vertrekken naar een land waar geen stikstof deken over het land ligt om de woorden van mega onbenul Jetten D66 maar eens te gebruiken. Ze hoeven niet te zoeken, er is afgezien van Nederland geen land te vinden die een stikstof probleem heeft.
 • J Visser

  1 week geleden
  Eerst stonden ze vooraan toen de Natura 2000 subsidies opgehaald konden worden. Nooit nagedacht dat dit de consequentie is... regeren was toch vooruit zien???
 • Jan Kelder

  1 week geleden
  Zou het kunnen dat er bij de Gemeente(n) en Provincie misschien geen mensen aanwezig zijn die hier verstand van hebben !? We hebben immers ook een minister van energie die opmerkt: Ik zie niet hoe je met/door kernenergie een huis kunt verwarmen !! ja echt dat zei hij in de 2de kamer, na een pleidooi van JA21 voor kernenergie !! Ook Klaver wist het niet !!!!!!!!