Tijdens het afgelopen pinksterweekend werden nog beveiligers ingezet op Het Rutbeek om de drukte in goede banen te leiden. Nu gebeurt dat alleen nog als de veiligheid in geding dreigt te raken.
Volledig scherm
PREMIUM
Tijdens het afgelopen pinksterweekend werden nog beveiligers ingezet op Het Rutbeek om de drukte in goede banen te leiden. Nu gebeurt dat alleen nog als de veiligheid in geding dreigt te raken. © Lars Smook

Recreatieparken in Twente gaan koeltjes om met drukte op tropische dagen

ENSCHEDE/WIERDEN - Met temperaturen van boven de 30 graden lijkt het vrijdag en zaterdag echt zomer te worden in Twente. Dat betekent dat veel mensen verkoeling zoeken bij een recreatieplas. Extra maatregelen om de drukte in goede banen te leiden worden niet genomen.

  1. Was brand in Enschedees appartementencomplex een aanslag of de daad van een verwarde man?
    PREMIUM

    Was brand in Enschedees appartemen­ten­com­plex een aanslag of de daad van een verwarde man?

    ENSCHEDE/ALMELO - Bij de 112-meldkamer komt op 25 maart dit jaar, midden in de nacht een paniektelefoontje binnen. Het is een bewoner van een appartement in het vroegere Arkekantoor aan de Dr. Benthemstraat in Enschede. De man zit vast in zijn woning die vol rook staat, ademhalen is bijna niet mogelijk. De woning uit vluchten lukt niet, het is de voordeur is die in lichterlaaie staat. De bewoner is slachtoffer van een doelbewuste aanslag op zijn leven, concludeert officier van justitie Pol vrijdag voor de rechtbank. Hij eist zes jaar cel tegen de aanslagpleger, een oud-inwoner van Enschede, Mohammad A. (22).