Volledig scherm
Restaurant De Beren in Gouda. © Peter Franken

Restaurant De Beren komt naar Enschede en opent eerste vestiging in Twente

ENSCHEDE - Restaurantketen De Beren opent een vestiging in Enschede. De van oorsprong Rotterdamse eetgelegenheid gaat één van de horecaruimtes huren in het voormalige postkantoor aan de Boulevard 1945. Het wordt de eerste vestiging van De Beren in Twente. 

Wanneer het restaurant precies naar Enschede komt is nog niet bekend. In hetzelfde gebouw staat ook de komst van de nieuwe megabioscoop in het centrum op de planning. Vandaag werd bekend dat die bioscoop een jaar later dan gepland opengaat, eind 2020 in plaats van eind 2019.

De Beren is een keten die in 1984 is begonnen met eetcafé Bruintje Beer op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels is de keten gevestigd door heel het land en heeft het tientallen vestigingen. Er worden voornamelijk gegrilde vlees-en visgerechten gemaakt.

Met de komst van De Beren is het de tweede keer in korte tijd dat een landelijke keten zich vestigt in Enschede. Eerder werd bekend dat restaurant Loetje naar De Vier Jaargetijden in het Volkspark komt.

  1. Niets drijft Twentse zakenbroers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’
    PREMIUM
    Reportage

    Niets drijft Twentse zaken­broers uiteen: ‘We zijn elkaars dagboek’

    ENSCHEDE/ALMELO - De broers Wim (58) en Pedro (53) Swier zijn bekende gezichten in het Twentse zakenleven. Wim is algemeen directeur van maaltijdleverancier Food Connect. Pedro is algemeen directeur van Vredehof Uitvaartverzorging. Maar bovenal zijn beiden broers die elkaar door dik en dun steunen. Bijvoorbeeld als Pedro moet helpen bij het identificeren van slachtoffers van rampen zoals die met de MH17.