Robot, QR-code en mental coach helpen bij personeelskrapte in Twentse horeca: ‘Digitaal bestellen heeft de toekomst’
ENSCHEDE - Bestellen we in de toekomst alles in de horeca met de QR-code? Of laat de personeelskrapte zich creatief en sympathieker oplossen? Café-restaurant Sam Sam in Enschede schakelt een mental coach in om zijn medewerkers te houden. Een wokrestaurant laat een robot de afwas ophalen. De vraag is: Wat helpt het beste?
Willen we dat wel? Een drankje en een broodje digitaal bestellen op het terras, maar zonder dat gezellige praatje van de ober? Eigenaar Bas Kleisen van horecazaak Sam Sam op de Oude Markt in Enschede gruwelt bij het idee dat de QR-code de horeca verovert. „Horeca is beleving. De klant wil erkenning en herkenning. Via zo’n QR-code bestellen is bezig aan een opmars. Maar wij doen er uit principe niet aan mee.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ook boven N35 bij Enschede vragen boeren aandacht voor stikstofproblematiek
Een groep van zo'n twintig boeren heeft zich dinsdagavond verzameld op een viaduct over de N35 bij Enschede om hun onvrede over de stikstofmaatregelen te uiten. Eerder vandaag lieten boeren in Twente zich ook zien bij Azelo en langs de A1 bij Holten. -
PREMIUM
Roland (45) schrijft boek over narcolepsie ‘Tijdens gesprekken met klanten val ik in slaap’
ENSCHEDE - Wat als je te horen krijgt dat je narcolepsie hebt, maar je nergens het antwoord op je vragen kunt vinden? Het overkwam Roland Bosman. Om andere mensen met de ‘slaapziekte’ te helpen schreef hij een boek. -
PREMIUMcolumn
Een zee aan boeketten, een klein vaasje en een zwart-witfoto, het trieste ongeluk van Floris laat me niet meer los
Een collega bracht maandagochtend het nare nieuws. Een kind ernstig gewond na een aanrijding met vrachtwagen aan de Deurningerstraat. Als je zoiets hoort, weet je al dat het niet meer goed komt. Helaas bleek dat zo te zijn. Even later hoorden we dat het slachtoffer was overleden. -
PREMIUMKoken & Eten
Granola supergezond? Als je dit erin doet, krijg je alsnog een suikerpiek (en dip)
Granola is een van de populairste ingrediënten bij het ontbijt. Wie granola kiest, denkt ook automatisch gezond bezig te zijn, maar klopt dat wel? Alles hangt af van de mix van de ingrediënten in de granola en hoe je die klaarmaakt, vindt chef en voedingsdeskundige Sandra Bekkari. -
Kan 't goedkoper?
We betalen minder voor een fles allesreiniger, maar het kan nóg goedkoper
De prijzen stijgen, ook die van onze boodschappen. Elke week bekijken we één product. Betaal je er meer voor en is er een manier om te besparen? Vandaag: allesreiniger.
-
podcast
Corina: ‘Ik was blij met de diagnose, er is geen grotere hel dan onverklaarbare kinderloosheid’
Een zwangerschap leidt niet altijd tot een blakende, gezonde baby: per jaar verliezen in Nederland zo’n 25.000 vrouwen een ongeboren kindje. In de podcast Miskraammonologen, een productie van Ouders van Nu, AD en de regionale titels, hoor je de persoonlijke verhalen van deze vrouwen. -
PREMIUM
Directeur Arnoud Odding vertrekt bij het Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek: ‘Fusie heeft ons sterker gemaakt’
ENSCHEDE - Toen hij in 2012 kwam, had hij nooit gedacht dat hij tien jaar zou blijven. Toch, zegt Arnoud Odding, is nu het moment aangebroken om te stoppen. Eind dit jaar vertrekt hij als directeur van het Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek in Enschede. „Ik heb nooit ergens langer gewerkt dan hier.” -
PREMIUM
Armanda ten Brink brengt musical ‘Cinderella’ tot leven in Enschede, met het decor van haar overleden man
ENSCHEDE - Dirigent Armanda ten Brink kijkt ernaar uit om dit weekend de Broadwaymusical Cinderella (Assepoester) tot leven te wekken op het podium van het Wilminktheater. Niet in de laatste plaats, omdat haar theatergroep Studio65 gebruikmaakt van het werk van haar overleden man, decorbouwer Matthieu van der Bos. „En hij bewaarde alles.”