Het Twentse RoboTeam gaat opnieuw naar het WK.
Volledig scherm
Het Twentse RoboTeam gaat opnieuw naar het WK. © Universiteit Twente/ Saxion

Roboteam UT opnieuw naar WK robotvoetbal

ENSCHEDE - Voor de vierde keer op rij heeft het RoboTeam Twente zich geplaatst voor het WK robotvoetbal. De strijd om de RoboCup begint op 23 juni in het Franse Bordeaux. Met de kwalificatie is Nederland wederom vertegenwoordigd in de hoogste divisie.

RoboTeam Twente werd vorig jaar vijfde op het WK. Voor deelname aan de RoboCup gelden strenge eisen. Naast dat een team moet laten zien wat ze al kunnen, moeten ze ook beschrijven wat er dit jaar verbetert aan de robots en software. Alleen alle fouten van het voorgaande jaar oplossen is onvoldoende, er moet daadwerkelijk innovatie plaatsvinden.

Nieuwe robots ontwikkelen

RoboTeam Twente bestaat uit studenten van de Universiteit Twente en Saxion Hogeschool. Het team bestaat uit zestien studenten van verschillende studies, van werktuigbouwkunde tot informatica. Een deel van de teamleden stopt een jaar met studeren om zich volledig te richten op de ontwikkeling van de robots. RoboTeam Twente heeft op vorige edities van de RoboCup al mooie resultaten behaald, waaronder een vijfde plek in 2019.

In 2050 winnen van mensen

Aan de strijd om de RoboCup is een internationale conferentie gekoppeld over robotica en kunstmatige intelligentie. Het doel van de RoboCup is om in 2050 een team van robots te laten winnen van de menselijke wereldkampioen.