Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Annina Romita DTCT

Roessingh: Revaliderende patiënt dupe van afspraken met zorgverzekeraars

ENSCHEDE - De financiële afspraken van verzekeraars met revalidatiecentra zijn onwerkbaar. Het leidt tot geschuif met patiënten en een verslechtering van de financiële positie van de klinieken, zegt Ronald Spanjers, bestuurder van revalidatiekliniek Roessingh in Enschede. Hij wil dat er snel iets aan het ‘imperfecte systeem’ verandert.

„Het is een keer genoeg geweest”, zegt Ronald Spanjers, lid van de raad van bestuur van Roessingh, Centrum voor Revalidatie. Hij reageert op de patiëntenstop die vanaf vandaag voor Zilveren Kruis-verzekerden geldt bij ziekenhuisgroep ZGT met ziekenhuizen in Almelo en Hengelo. Die gaat naar zijn mening ten koste van patiënten. „Kennelijk is het gemakkelijker om met mensen te schuiven dan met geld.”

  1. Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’
    PREMIUM
    Video

    Emotionele kijkdag voor oud-werknemer Vliegbasis Twenthe: 'Tranen schieten in m'n ogen’

    ENSCHEDE - Een bar voor weinig. Of een brandslang. Wellicht een fietsenstalling? En anders een beukenhaag. Spullen genoeg donderdag op de kijkdag in en bij het gebouw Z95 op de Vliegbasis Twenthe bij Enschede. Het oude bedrijfsrestaurant van de Koninklijke Luchtmacht gaat plat voor nieuwbouw in de wijk, de inventaris wordt online geveild. Er komen koopjesjagers op de kijkdag af, maar ook verdrietige oud-werknemers.