Volledig scherm
© Lars Smook

Ronald McDonald Kinderfonds realiseert huiskamer in ziekenhuis MST

ENSCHEDE – Ziekenhuis MST krijgt dit voorjaar een huiskamer van het Ronald McDonald Kinderfonds. Ouders van zieke kinderen kunnen zich hier even terugtrekken en tot rust komen.

Vrijwilligers, zeventig in totaal, staan klaar met koffie en bieden een luisterend oor. De huiskamer in Enschede wordt aangestuurd vanuit het Ronald McDonald Huis in Zwolle. Daar kunnen ouders logeren, op loopafstand van het ziekenhuis Isala dat al jaren een huiskamer heeft.

Enschede biedt die mogelijkheid tot logeren niet. Jan den Boon, lid van de raad van bestuur van MST, is blij dat de huiskamer er nu wel komt. ,,We wilden dit al veel langer. Een ziekenhuisopname van een kind heeft een grote impact op het gezin. Het is belangrijk dat ouders tot rust kunnen komen in een huiselijke sfeervolle omgeving, maar toch in de buurt zijn van hun kind.’’

Vrijwilligers

Het ontwerp en de inrichting van de huiskamer wordt gedaan door Marloes Bosch van Roodbosch Interieurstyling en Kato Projectinrichting, beiden uit Enschede. Deze donderdagmorgen zetten Jan den Boon namens MST en Stefan van Dijk namens het Ronald McDonald Huis Zwolle hun handtekening onder een overeenkomst.

Het Ronald McDonald Kinderfonds heeft in Nederland twaalf huiskamers, twaalf huizen en daarnaast nog drie vakantiewoningen. Het fonds krijgt geen subsidie en functioneert dankzij tweeduizend vrijwilligers, sponsors en donaties.

MST start binnenkort met de werving van vrijwilligers voor de huiskamer. De onbetaalde krachten gaan werken in diensten van drie uur.