Ruth Semmekrot.
Volledig scherm
PREMIUM
Ruth Semmekrot. © Emiel Muijderman

Ruth werd betast en stapte naar haar baas die wél direct ingreep: ‘Zo moet het zijn’

Schrikbarend zijn de verhalen over wat (vooral) mannen uithalen aan ongewenst gedrag, en hoe ze er mee wegkomen. Maar het kan anders, weet de Enschedese Ruth Semmekrot. Ze werd betast, meldde dat bij haar leidinggevende en die kende geen pardon. De man kon meteen z’n spullen pakken en kreeg een verbod om ooit nog een voet op het terrein van het Twentse bedrijf te zetten.

9 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  Ik wil iedereen hier met klem adviseren de film "Gone girl" eens te kijken. Het is weliswaar een film, maar geeft perfect weer dat dingen niet zo zwart/wit zijn als ze soms lijken en hoe de rol van de media daar een grote factor in is. Daarnaast is het een ijzersterke film, dus sowieso het bekijken waard... Ik hoop dat daders, van welk geslacht dan ook, berecht worden. Echter vind ik het media circus en de maatschappelijke veroordeling die al heeft plaatsgevonden niet het te bewandelen pad...
 • Pim Willemsen

  1 jaar geleden
  @Joost, toch een slinkse sneer naar al die dames die niet zo assertief zijn als Ruth. Die valkuil viel John de Mol ook al in. Dàt is het tweede hoofdstuk, we hebben het hier over over het eerste, waarin een collega van Ruth de fout in ging. Het ligt niet aan de dames, Joost.
 • Erik te Lochem

  1 jaar geleden
  Nee, Joost van Zutphen. Het enige wat ‘jammer’ is aan dit hele verhaal, is dat er mannen zijn die vrouwen niet met respect wensen te behandelen.
 • Sina Hogeboom

  1 jaar geleden
  Gewoon een oplawaai verkopen iets doen wat ze niet verwachten doen ze het nooit weer!!
 • P.J. Nissen

  1 jaar geleden
  Sorry maar zo moet het helemaal niet zijn. Het moet zo zijn dat het helemaal niet zover komt. Mannen dienen hun handen thuis te houden en dienen vrouwen met respect te behandelen! Zo moet het zijn! Overigens is wat haar baas gedaan heeft het enig juiste, respect!