Emiel Muijderman
Volledig scherm
PREMIUM
© Emiel Muijderman

Sanderink kan geen accountant vinden die wil tekenen voor zijn jaarcijfers

ENSCHEDE - Het is zakenman Gerard Sanderink opnieuw niet gelukt om op tijd het jaarverslag 2020 van zijn beursgenoteerde bedrijf Oranjewoud te publiceren. Dat moest eigenlijk voor 1 mei, maar Sanderink slaagt er maar niet in een accountantskantoor te vinden dat een handtekening wil zetten onder de cijfers.

 1. Twents initiatief voor protest tegen ‘weerzinwekkende’ anti-homowet in Hongarije
  PREMIUM

  Twents initiatief voor protest tegen ‘weerzin­wek­ken­de’ an­ti-homowet in Hongarije

  In Boedapest gaan ze hem tijdens de achtste finale van het EK niet zien. Freerk Jager uit Enschede is niet bepaald een voetbalfan. Maar zelden zal de voorzitter van COC Twente-Achterhoek zoveel gelezen hebben over ‘s werelds grootste sport als in de afgelopen dagen. Of, beter gezegd: over de maatschappelijke reuring die voetbal teweeg kan brengen. Hij hoopt op een krachtig statement tijdens Nederland-Tsjechië. „Hijs zondag de regenboogvlag.”
 2. Hoge Duitse onderscheiding voor oud-onderduiker Bert Woudstra (89): ‘Puinhopen van München brachten me tot inkeer’
  PREMIUM

  Hoge Duitse onderschei­ding voor oud-onderdui­ker Bert Woudstra (89): ‘Puinhopen van München brachten me tot inkeer’

  ENSCHEDE - Fel anti-Duits was hij na de oorlog. Bert Woudstra (89) uit Enschede verloor 24 van zijn joodse familieleden inclusief zijn eigen vader. Toch heeft juist hij zich ingezet voor de verzoening met de voormalige vijand. Morgen in Den Haag krijgt hij uit handen van de Duitse ambassadeur het Bundesverdienstkreuz. „Dit emotioneert me, meer dan ik kan zeggen.”