Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Saxionstudent kan dankzij Student Union tóch voordelig bij UT sporten

ENSCHEDE - Student Union gaat studenten van Hogeschool Saxion het komende jaar een Unioncard voor 100 euro aanbieden. Hiermee kunnen de leerlingen sporten bij de Universiteit Twente. Dit is een tegemoetkoming, nadat Saxion eerder dit jaar besloot om de samenwerking met Student Union stop te zetten.

UT en Saxion werkten zo’n tien jaar samen op het gebied van sport en cultuur. Zo konden studenten van de hogeschool met een zogenoemde UnionCard met fikse korting gebruik maken van de faciliteiten van de UT. Saxion, dat zelf geen sportaccommodatie heeft, nam een deel van de kosten op zich. Maar volgens de Student Union van de UT, die over de UnionCard gaat, is die bijdrage te laag. Dat kreeg Saxion vorig jaar al te horen. Hierop besloot het Saxion om de samenwerking stop te zetten.

Volgens woordvoerder Alex van Zijl van Saxion zou voortzetten van de regeling te duur zijn. “Dan gaat het om 200 euro extra per student en 750 studenten in totaal. Dat is zo’n anderhalve ton. Voor zo’n twee procent van onze studenten. Bovendien hebben we te maken met onze vestiging in Deventer. Om het gelijk te trekken, zouden we daar eenzelfde bedrag moeten investeren. Dan heb je het dus over drie ton. Het is heel jammer voor de studenten die het treft, maar dat is een aanzienlijk bedrag. Sporten is mooi, maar het aanbieden van onderwijs is toch ons hoofddoel.”

Petitie

Student Union-bestuurder Sietse van Mossel betreurt het dat het Saxion niet is teruggekomen op het besluit om de samenwerking stop te zetten. Een petitie leverde ruim 1.400 handtekeningen op. “We hebben zowel formeel als informeel niets van ze vernomen. Daarom komen wij nu de Saxionstudenten en de verenigingen tegemoet uit maatschappelijke redenen. We vinden het belangrijk dat verenigingen hun besturen, commissies en teams kunnen blijven vullen.”

De actie voor Saxionstudenten geldt in eerste instantie alleen voor het komende collegejaar. “We moeten daarna goed kijken of het voor ons financieel haalbaar is om dit voort te zetten", aldus Van Mossel. 

  1. Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Twentse wethouders in actie voor jeugdzorg: zó hoog is de nood

    Zes wethouders uit Twente en in totaal 150 wethouders uit heel Nederland trokken maandagochtend naar Den Haag voor het Tweede Kamer-debat over de jeugdzorgbegroting. Vrijwel alle Nederlandse gemeenten gaan gebukt onder de hoge kosten van jeugdzorg en het in hun ogen te lage budget dat ze daarvoor vanuit Den Haag krijgen. Onder de wethouders ook de Enschedese wethouder Eelco Eerenberg. „Het probleem wordt eindelijk erkend.”