Hannelore Gerritsen vertelt dat haar 84-jarige moeder Thea na een val zo ongeveer met alle knelpunten in de zorg te maken kreeg, die nu in de actualiteit zijn. Opnamestop in MST, tekort aan verpleeghuisbedden, tekortschietende thuiszorg.
Volledig scherm
PREMIUM
Hannelore Gerritsen vertelt dat haar 84-jarige moeder Thea na een val zo ongeveer met alle knelpunten in de zorg te maken kreeg, die nu in de actualiteit zijn. Opnamestop in MST, tekort aan verpleeghuisbedden, tekortschietende thuiszorg. © Frans Nikkels

Schrijnende situaties door beddentekort: ‘Onverantwoord dat ze mam hebben laten gaan’

ENSCHEDE - Na een val uit bed, stuitte Thea Gerritsen (84 jaar) deze zomer op zo ongeveer alle problemen die momenteel spelen in de zorg. MST had een opnamestop, in het verpleeghuis waren alle bedden bezet en het contact met de wijkcoach liep stroef. Dochter Hannelore:  „Nederland is één van de rijkste landen ter wereld. Maar wie zorgt er eigenlijk voor onze ouderen.”

De strijdbare Hannelore zoekt de publiciteit omdat ze zich afvraagt of dit de stand is van de zorg in het land. En zo ja, mogen daar dan alsjeblieft Kamervragen over worden gesteld? „Wij hebben er niets meer aan. Maar volgend jaar is er weer een zomer. Dan is de situatie waarschijnlijk net zo erg als afgelopen juli.”